Hundar behöver motioneras varje dag och det vanligaste är promenader. Då får hunden röra på sig och samtidigt ha möjlighet att lukta och göra sina behov. Kan du inte ha din hund lös så kan en hundrastgård vara lösningen för dig. Det är ett inhägnat område som är specifikt designat för hundar. Där kan du släppa din hund lös och ändå känna dig säker.

 

Underlag – grus eller gräs

 

Vill du bygga din egen hundrastgård så kan du välja att antingen ha grus eller gräs som underlag. Gräs kan vara skönare för hunden att vila på men det kan också öka risken för fästingar. Väljer du att plantera blommor kan du alltid ta en titt på Florea som har ett stort utbud. Det finns dock vissa blommor som är farliga för hundar. Till exempel så är björnloka och jätteloka giftiga för både hundar och människor. Växten kan orsaka brännskadeliknande utslag.

 

Vanliga växter i trädgården

Planerar du att ha en hundrastgård är det bra att vara uppmärksam. Idegranen är även den giftig och det är en väldigt vanlig buske som du ofta kan se i trädgårdar. Bland annat så används den för att skapa häckar. Vill du vara på den säkra sidan kan du alltid bygga en hundrastgård med endast gräs eller grus. För skugga kan du antingen bygga en hundkoja eller om hunden kan gå in i sitt bås. Har du växter inomhus från Florea så är det bra att ha dem på en höjd så hunden inte når. Detta då vissa hundar gillar att tugga i sig gräs och växter.

Praktiskt med en hundrastgård

Många hundar kan inte vara lösa för att de har en jaktinstinkt. Denna jaktinstinkt hos hundar gör att de kan jaga harar och andra små vilda djur. Vissa hundar vill även jaga större djur som rådjur. Därför är en hundrastgård ett bra alternativ för dig som vill ha hunden lös. Har du en kennel så kan det vara praktiskt att ha en liten hundrastgård till respektive hund. Detta beror givetvis på om du har ett hundstall eller om hundarna bor inne hos dig. Bor hundarna i bås så kan det vara bra med en hundrastgård där de kan få frisk luft samt rasta sig själva. Du kan också vara säker på att hunden inte springer iväg, vilket är en frihet för dig.