Det finns få saker som gör din hund så glad som att få gå ut i skogen med dig. Ta med dig ved, tändvätska och tändstickor och tillaga något gott över öppen eld. Det är kvalitetstid med hunden, familjen och vännerna.

Redskapen för att tillaga mat och popcorn över öppen eld

Visst är det enkelt att ta med en färdig smörgås i ryggsäcken. Men det är roligare att tillaga något över öppen eld, som varm smörgås, våfflor eller så kokar du kaffe i en riktig kaffepanna. Bra köksredskap att köpa som du kommer att använda resten av ditt liv. När du handlar hos en riktig utebutik som AstroSweden köper du märken som håller. Du köper ett smörgåsjärn eller en popcorngryta som du kan grilla över öppen eld. Passar både för en skön tur en lördag, likväl som en längre fjälltur. Din hund kommer att älska att ni är utomhus, grillar och umgås. Även dina barn. Gå in på AstroSweden och köp redskapen för att tillaga mat över öppen eld, som våffeljärn, popcorngryta, smörgåsjärn, kaffepanna, eldstål, stekhäll och kolarpanna.

Hunden i skogen

Det finns många fördelar med att ta med sig mat och bege sig ut i skogen. Både du och din hund motionerar. Kroppen får träna. Det är bra för både dig och din hund att gå på annat än plan mark. Att vara i skogen är rogivande och ni kommer garanterat sova gott efteråt. Men den viktigaste anledningen är så klart att det är så roligt. Så fort din fyrbenta vän förstår att ni ska till skogen kommer den att följa efter dig. Se till att den får följa med. När du går i skogen måste din hund vara kopplad under våren då det finns många djurungar.

Laga mat tillsammans

Att gå ut i skogen och laga mat över öppen eld är trevligt. Förutom att ta med din hund är det roligt att få vara tillsammans med familj och vänner. Det ger en särskild gemenskap att först göra upp elden, tillaga maten och sedan i lugn och ro tillaga maten. Det som är så speciellt med att äta i skogen är att man inte är stressad. Omgivningen gör en lugn. Har du barn? De kommer för resten av sina liv att komma ihåg när ni tog med er hunden och gick ut och poppade popcorn i skogen.

När ni ska äta i skogen är det smart att ta med lite extra gott till hunden. Grillad korv är en favorit, men låt den inte äta svarta korvar. Vanligtvis brukar en hund hitta vatten i skogen, i bäckar eller sjöar. Men det skadar inte att ta med en skål så att din hund garanterat får vatten att dricka.