När du driver en kennel spenderar du mycket av din tid tillsammans med hundar och inte sällan innebär detta en hel del motion, rörelse och träning tillsammans med hundarna. Att hitta rätt kläder kan vara avgörande för din fysiska hälsa men också för ditt humör. Läs mer här.

 

Bekväma och snygga träningskläder

Hos aimn.se kan du hitta träningströjor som passar alla möjliga tillfällen och aktiviteter. Förutom just träningströjor kan du också hitta bekväma hoodies, träningsbyxor och snygga set. När det gäller träningströjor kan du hitta en hel del olika varianter alltefter tycke, smak och naturligtvis behov. För joggingturer med hundarna under riktigt varma sommardagar kanske ett träningslinne passar bäst, medan en långärmad tröja under en fleecejacka passar bättre för höstpromenaden. Oavsett vad du behöver när du är aktiv med din hund kan du hitta det på www.aimn.se.

Träning med hunden

I en kennels uppdrag kan det förekomma olika typer av träning. Här blandas ren hundmotion med lydnadsträning och lek. Studier visar dessutom att hundägare rör sig dubbelt så mycket som människor utan hund. Med en eller flera hundar har du dessutom alltid pigga träningskompisar som gärna följer med på en tur i löpspåret.

Med tanke på att det finns en uppsjö av snygga och dyra träningskläder på marknaden är det viktigt att du funderar över vilken typ av hundträning du ska ägna dig åt och vilka kläder aktiviteten kräver. Du kommer nämligen att upptäcka att det är betydligt skönare att kläderna sitter bra och är bekväma att röra sig i än att du ser snygg ut. Hos aimn.se behöver du dock inte göra avkall på vare sig kvalitet, utseende eller komfort.

Kombinera hundträning med rätt klädval

Fundera över vilken träningsaktivitet du ska ägna dig åt och anpassa ditt klädval efter den. Ett par smala tights kanske är jättesköna att jogga i eller ha på sig för att få upp pulsen på promenad med hunden, men de sitter trångt och klämmer när du måste böja dig ner för att ta upp kennelvalparna.

Tänk också på vilken tid på dagen och på året som du är ute och rör på dig tillsammans med hunden. Tränar du när det skymmer eller är mörkt bör du satsa på kläder med reflexer. När det är höst och mer ostadigt väder behöver både du och hunden kläder som tål både vind och vatten. Svettas du dessutom mycket när du tränar med hunden kan det vara bra att välja träningskläder i ett passande material, gärna naturmaterial som till exempel bomull istället för syntet. Det är inte alla syntetmaterial som andas och som absorberar svett. Surfa in på aimn.se och ta del av deras stora utbud av både bekväma och snygga träningskläder som dessutom är tillverkade av kvalitetsmaterial.

Driva en kennel