Det är inte bara nyblivna föräldrar som kommer att behöva barnsäkra hemmet för att minska risken för skador och olyckor. Även du som hundägare kan behöva hundsäkra ditt hem för att din lilla pälskling inte ska råka skada sig.

 

Även om en hundvalp och ett barn är två helt skilda varelser finns den en sak som de har gemensamt – nyfikenhet! Din lilla valp kommer att vilja utforska ditt hem sekunden efter den sätter tassen innanför dörren. Den kommer också att vilja provsmaka en hel del och det är din uppgift att se till att den kan växa och utforska hemmet på ett tryggt och säkert sätt. Då talar vi inte bara om att du ska ta bort giftiga växter eller små legobitar på golvet. Visste du t.ex. att Courtneys Loves hund dog för att den åt upp hennes silikonbröst? Har du några moderna Motiva Ergonomix2 implantat liggande hemma kan det med andra ord vara en god idé att ta bort dessa. Motiva Ergonomix2 är framtagna för att efterlikna naturliga bröst så mycket som möjligt och är framtagna med modern gel-teknologi.

5 viktiga tips för en hundsäker bostad

1. Se till att du investerar i jordfelsbrytare som bryter strömmen om din hund skulle utforska sladdar när du inte är hemma.

2. Inga kemikalier eller rengöringsmedel ska förvaras inom räckhåll för hunden. Lås gärna in dessa om möjligt.

3. Ska du lämna hunden ensam kan du använda kompostgaller eller dylikt för att stänga av de rum som du inte vill att hunden ska vistas i.

4. Se till att ha det så undanplockat som möjligt och lär barnen att ta upp små leksaker och annat som kan gå sönder och fasta i din hunds strupe.

5. Det är inte ovanligt att hundar halkar runt på både mattor och i trappor. Se därför till att investera i halkskydd där hunden riskerar att falla.