Att vara hundägare ställer en hel del krav. Förutom det självklara som hundsäng och matskålar behövs det annan utrustning för att den fyrbente familjemedlemmen ska må bra och bli sitt bästa jag. Några väl valda hundleksaker kan sysselsätta både valp och vuxen hund på ett positivt sätt utan att du själv behöver engagera dig precis hela tiden. Att leka med husse eller matte är förstås jätteviktigt och kul, men det finns också tillfällen där en bra aktiveringsleksak fungerar bättre för både hund och ägare och det här kan din djurbutik berätta mer om och visa. Alla hundar tycker inte om alla leksaker, men det går att prova sig fram för att hitta de där riktiga favoriterna.

 

Aktiveringsleksaker för hunden

 

En välsorterad djurbutik har garanterat ett antal olika leksaker som är avsedda för aktivering och problemlösning. Den här typen av leksaker kan ge hunden lite extra stimulans. Den måste kanske lösa ett problem för att komma åt en eftertraktad godbit eller på annat sätt tänka till medan den leker. Den här typen av aktivering är minst lika viktig som långpromenader eller mys i soffan. Nästan alla hundar gillar att anstränga sig lite för att få mat eller godis, det ligger i deras gener eftersom deras vilda anfäder aldrig fick maten serverad utan verkligen fick anstränga sig för att få tag på den.

Hunden välkommen i djurbutiken

För det mesta är hunden själv välkommen in i en djurbutik. Kopplad såklart och ibland krävs kisskydd på hanhundar så de inte markerar revir i detta tuggbensdoftande paradis. Det kan vara lämplig träning för en valp eller unghund att befinna sig i den här miljön och följa med bland hyllorna medan matte eller husse väljer ut det som ska inhandlas. Visst väljer många att beställa varorna i någon webbshop men då blir det ingen spännande upplevelse för din fyrbente vän. Det blir mycket roligare att besöka en djurbutik tillsammans, det är ju också en form av aktivering. Dessutom brukar personalen ha många tips och goda råd att dela med sig av om man behöver det.

Godis, bajspåsar och lite till

Hundgodis är bra i många sammanhang för den som jobbar med positiv förstärkning vid hundträningen. En liten godisbit när hunden gör rätt kan göra underverk för uppfostran. Bajspåsar är förstås en självklarhet för alla seriösa hundägare som plockar upp efter sig. Men vad behövs det mer? Koppel och halsband förstås. Kanske en längre lina för större frihet? Redskap för pälsvård och kloklippning är också viktigt. Frusna hundar kan också behöva hundkläder. Exakt vad som behövs beror på hundens ras och storlek så fråga i din djurbutik så får du hjälp.