Idag finns det ett stort behov av hundvakter både för dagpassning och övernattning. Många hundägare vill också gärna att hundvaktaren har erfarenhet av hundar. Det kan också vara en bra extrainkomst för både uppfödare och de som har lite större plats att driva en kennel. Pris för dagpassning och övernattning varierar från hundvakt till hundvakt.

Funderar du på att bygga en kennel kan du använda dig av entreprenadmaskiner för att bland annat jämna till marken. De flesta väljer att skapa större inhägnader och burar där hundarna kan vara avskiljda från varandra. Genom att använda dig av entreprenadmaskiner kan du hitta just den maskin som du behöver. Det finns mängder med begagnade maskiner i bra skick och när du köper begagnade maskiner kan du hitta väldigt förmånliga priser.

Ansök om tillstånd för verksamhet

Du kan behöva ansöka om tillstånd för att driva kennel eller hundpensionat beroende på hur många hundar du har. Detta gäller även vid hundpassning och hundpromenader. Vill du driva ett hunddagis behöver du även ha utbildning samt genomgå praktik i 2-4 veckor. När du bygger kennel behöver du kunna uppvisa ritningar på de utrymmen där hundarna ska befinna sig i. Det är även viktigt att du skriver med mått på alla utrymmen.